Allmän information

Bostadsrättsföreningen Bigarråträdet 4 äger och förvaltar fastigheten Bigarråträdet 4 i hörnet Polhemsgatan Pontonjärsgatan på Kungsholmen i Stockholm. Föreningen består av 47 lägenheter och 3 lokaler. 46 av lägenheterna är upprättade som bostadsrätt och 1 som hyresrätt i föreningens ägo.

Organisationsnummer: 769602-7270

Fastighet och adresser

Föreningens hus är byggt 1934 och har 2 ingångar mot gatan (Polhemsgatan och Pontonjärsgatan) samt 1 mot innergården som löper ned mot Norr Mälarstrand.

Postadress

Bostadsrättsföreningen Bigarråträdet 4
Polhemsgatan 8
112 36 Stockholm

Allmän information

Gården som vetter ut mot Norr Mälarstrand och Riddarfjärden delas av ett antal fastigheter. Bigarråträdet 4 har platsen längst in i direkt anslutning till huset. På gården finns 2 större cykelställ med tak samt ett utebord med stolar.

Huset har en tvättstuga med två stora tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Ett förrådsutrymmet per lägenhet finns i källaren utspridd på totalt 3 platser. Det finns även ett barnvagnsförråd i anslutning till ingången vid Pontonjärsgatan. De gamla sopnedkasten finns kvar i trapphuset för utseendet skull men de är samtliga stängda. Istället finns ett soprum i samband med utgången mot Polhemsgatan med kompost och hushållssopor. Plast, glas, papp, metall och tidningar kan med fördel slängas 200 m rakt fram vid Pontonjärsparken.  Bigarråträdet 4 delar sedan grovsoprum med grannföreningen på Pontonjärsgatan.

Föreningen äger dessutom tre lokaler som alla är uthyrda till olika verksamheter. En lokal ligger på Pontonjärsgatan och två ligger på var sin sida om ingången på Polhemsgatan. Föreningen äger också en lägenhet upplåten som hyresrätt om 40 kvm. 

Bigarråträdet 4 är skuldfri. 

Föreningen har abonnemang på kabel-tv hos ComHem och analoga-TV paketet Medium ingår i månadsavgiften för bostadsrätten. Medlemmarna kan via ComHem abonnera på ytterligare kanalpaket. Via ComHem kan även bredbandsanslutning samt IP-telefoni beställas. Varje lägenhet har också ett uttag till Bredbandbolaget. Sedan 2017 finns dessutom fiber installerat i alla lägenheter från IP Only. Varje bostadsrättsinnehavare betalar från den 1 januari 2018 en obligatorisk mediaavgift på 220kr som innehåller ett 100/100 Mbit bredband genom IP-onlys tjänst.