9 mar 2019

Nya låscylindrar

Av Alexander Petersson | 2019-03-09 10:10

Hej
Vi hoppas alla medlemmar har en bra mars-helg och att den småländska högtiden "Fössta Tossdan i Mass" firades stort i torsdags! 

Om ni öppnar gemensamma dörrar med er nyckel så märkte ni säkert igår att samtliga låscylindrar nu är bytta. Det är den sista delen i föreningens lås-arbete där vi nu istället arbetar med de digitala "blipparna" istället för nycklar. Fördelarna är många, framförallt att en förlorad "blipp" inte innebär att låssystemet för den delen är sårat eftersom den "blippen" kan spärras enkelt. 

Nästa steg i utvecklingen är att koden kommer att tas bort. Från och med den 1 april kommer därför ytterdörrarna endast kunna öppnas med hjälp av din "blipp" eller genom att använda porttelefonen som sitter vid dörren mot Polhemsgatan. Porttelefonen har inlagda namn och telefonnummer. När den ringer dig ringer den från 08-501 192 13. Du kan då prata med personen som står vid dörren och för att låsa upp dörren trycker du på "5" på telefonen. Testa gärna innan att ditt namn finns inlagt plus att den ringer rätt telefonnummer. Återkom till styrelsen annars. Blippar kan beställas för 100 kr av styrelsen. 

Q/A
Q: Vad gör jag om jag glömt min blipp hemma?
A: Ring dig själv på porttelefonen och öppna dörren med din mobil
Q: Om jag tappat både mobil och blipp?
A: Den är tuff, men då har du säkert även tappat nyckeln till lägenheten och det är ändå kört. 


Styrelsen önskar alla en riktigt trevlig helg!!